Svadobná krabička na zákusky (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Moja dcéra bola pozvaná na svadbu najlepšej kamarátky a ja som jej pripravila malé prekvapenie. Krabička je z medovnikového cesta a v nej broskyne.

30
porcií

Postup

  1. Suroviny na medovníkové cesto som zmiesila všetky dohromady.Cesto som nechala odpočinút v chladničke 2 dni (može byť aj menej). Spravila som si šablónu z papiera, podľa ktorej som vykrajovala z rozvaľkaného cesta krabičku. Dva štvorcové pláty a štyri obdĺžniky, do ktorých som pred pečením vykrojila malé otvory, aby sa dali mašličkami po upečení zviazať. Tento postup mám nafotený iba v mobile a zistila som, že také fotky sa nedajú v mojom pripade pridať, možno neskor.
  2. Na spodný štvorec som bielkovou hmotou, na ktorú som vymiešala bielka s cukrom, nalepila zviazané obdĺžniky, boky som ozdobila prúžkami a vrchný štvorec som ozdobila bodkami.
  3. Na broskyne som použila recept od @Tothka. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku so sódou bikarbónou a olej. Týmto cestom plníme vymazané formičky na broskyne.
  4. Po upečení a vychladnutí plníme plnkou, na ktorú si uvaríme puding a vmiešame do vychladnutého maslo. Jednu polgulu plníme plnkou a druhú džemom a obe spojíme.
  5. Na povrch broskyne si pripravíme šťavu z jedného pomaranča a žlté potravinárske farbivo a vodu s červeným potravinárskym farbivom.Týmto potierame broskyne, ktoré potom obalíme v cukre.
  6. Hotové broskyne vložíme do papierových košíčkov a prizdobíme zelenou poťahovou hmotou, vytvoríme lístok broskynke.
  7. Poťahovou hmotou ozdobíme vrchnú časť krabičky ružičkami a drapériou. Písmenká som vyrezala šablónou, tak isto aj čísla. Troškou vody som ich nalepila na krabičku.
  8. Nevesta a ženích boli spokojní, krabička sa vydarila.