Sušienky s arašidovým maslom a cícerom

Autor receptu: janusniq

Jednoduchý (len 4 ingredience), zdravý a predsa chutný recept na cookies/sušienky.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cícer – buď otvoríme plechovku (ľahšia možnosť), alebo (pre puristov) ideálne 24 hod. pred pečením začneme sušený cícer namáčať vo vode s kvapkou citróna, vodu cca 3krát vymeníme.. Ak je cícer stále tvrdý, uvaríme ho do zmäknutia. Dôkladne vysušíme.
  2. Predhrejeme si rúru na 160°C/. Na plech dáme papier na pečenie. Nasekáme čokoládu.
  3. Sekáčikom/vo foodprocesore rozmixujeme cícer až na prach na jemnú hmotu. Následne do nej pridáme arašidové maslo/agávový/javorový sirup. A opäť spracujeme foodprocesorom (ideálne je hmotu rozdeliť na polovicu a tak spracovávať). V nádobke môže (a asi aj bude) „cesto“ vyzerať ako nespojená prášková hmota. Zdanie klame. Pridajte nasekanú čokoládu a rukami cesto spracujte. Tu sa vám už pekne spojí a zistíte, že je mierne mastné a pekne sa odlepuje od rúk. Vypracujeme guličky, tie dáme na plech a jemne ich lyžičkou/vidličkou roztlačíme do placiek.
  4. Pečieme 20 min. na 160°C. Pre istotu sušienky kontrolujeme. Po dopečení ich odporúčam ešte cca 5 min. nechať vo vypnutej chladnúcej rúre (pre extra chrumkavosť). Chladíme na mriežke.