Sushi s údeným lososom

Autor receptu: 2010

sushi -western style s udenym lososom a tavenym syrom a oharkou. Pre tych co by radi skusili sushi ale surove ryby nemusia .

25 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na vareche je uz vela velmi dobrych video postupov ako si uvarit kratku sushi ryzu a plus ako ju ochladit a ochutit a cely postup pripravy rolovania bambusovej podlozky. Moj prispekov je na moderny pristup vkladania uvarenych surovin na miesto surovych ryb. http://varecha.pravda.sk/videorecepty/sushi-uramaki-ebi/6285-recept.htmlhttp://varecha.pravda.sk/videorecepty/sushi-futo-maki-tekka/6284-recept.html
  2. Udeneho lososa nakrajame na platky zlahka -naozaj myslim zlahka potrieme wasabi japonskou extra silnou chrenovou horcicou. mladu grecku oharku nakkajame na cca 5 cm palicky ( grecku preto lebo ma male makka zrnka) da sa pouzit normalna ale treba vybrat stred s jadierkami. Dobry topeny syr ( nepisem znacku kazdy podla chute )nakrajame na palicky.
  3. Vsetko pekne zrolujeme na pripravenej podlozke podla prilozeneho videa. Inak u nas tieto z varenych surovin pomahali aj deti. Ked chceme mat do ruky sushi pre deti tak nechame jednu cast dekorativne pretrcat. Ked viac formalne tuto sushi rolku rozkrajame na 3 male sushi. Servirujeme s nakladanym sladkym zazvorom a japonskou sojovou omackou. PS: Pre deti sme to spravili ovela farebnejsie a s vela sladkeho zazvoru