Sushi s údeným lososom
Autor receptu: 2010
sushi -western style s udenym lososom a tavenym syrom a oharkou.
Pre tych co by radi skusili sushi ale surove ryby nemusia .
25 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Na vareche je uz vela velmi dobrych video postupov ako si uvarit kratku sushi ryzu a plus ako ju ochladit a ochutit a cely postup pripravy rolovania bambusovej podlozky.
Moj prispekov je na moderny pristup vkladania uvarenych surovin na miesto surovych ryb.
http://varecha.pravda.sk/videorecepty/sushi-uramaki-ebi/6285-recept.htmlhttp://varecha.pravda.sk/videorecepty/sushi-futo-maki-tekka/6284-recept.html
- Udeneho lososa nakrajame na platky zlahka -naozaj myslim zlahka potrieme wasabi japonskou extra silnou chrenovou horcicou.
mladu grecku oharku nakkajame na cca 5 cm palicky ( grecku preto lebo ma male makka zrnka) da sa pouzit normalna ale treba vybrat stred s jadierkami.
Dobry topeny syr ( nepisem znacku kazdy podla chute )nakrajame na palicky.
- Vsetko pekne zrolujeme na pripravenej podlozke podla prilozeneho videa.
Inak u nas tieto z varenych surovin pomahali aj deti.
Ked chceme mat do ruky sushi pre deti tak nechame jednu cast dekorativne pretrcat.
Ked viac formalne tuto sushi rolku rozkrajame na 3 male sushi.
Servirujeme s nakladanym sladkym zazvorom a japonskou sojovou omackou.
PS:
Pre deti sme to spravili ovela farebnejsie a s vela sladkeho zazvoru