Sushi

Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

Autor receptu: shanshi

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme na miernom ohni približne 8 minút. Ako náhle sa voda začne vstrebávať, hrniec dáme preč z platne. Cez hrniec preložíme čistú utierku a necháme ryžu napučať 7 - 10 minút. Ryžu necháme vychladnúť pri izbovej teplote za stáleho miešania.
  2. Pripravíme si bambusové podložky s potravinovou fóliou a položíme na ne polovičné množstvo ryže. Výsledný valec by mal byť približne 20 cm dlhý a 3 cm hrubý. Stočenú ryžovú rolku vytvorenú pomocou podložky nakrájame na 5 cm dlhé kúsky.
  3. Rybie filety nakrájame na tenké plátky, približne na 5 cm dlhé kúsky. Vezmeme jeden kúsok filety, potrieme ho s trochou wasabi pasty, položíme ho na rolku ryže a utlačíme. Tento postup opakujeme, kým nespotrebujeme všetku ryžu a ryby. Pripravené sushi poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou, wasabi pastou a nakladaným zázvorom.
  4. Shan'shi Tip: Počas prípravy je dôležité udržiavať si navlhčené ruky. Môžete si ich namáčať v octovej vode (½ l vody, 2 lyžice octu). V príprave sushi potom určite uspejete!