Sušené paradajky

Sušené paradajky v olivovom oleji

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zrelé, zdravé paradajky rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, naukladáme na sito, osolíme a sušíme na slnečnom mieste. Pravidelne kontrolujeme, na 3. deň dosolíme a dáme na dva dni na plech dovnútra. Pravidelne obraciame. Podobný efekt dosiahneme v kvalitnej sušičke so sieťkami za cca 36 hodín pri teplote 45 °C.
  2. Na 6. deň vložíme paradajky do horúcej vody s octom a 5 minút varíme. Počas varenia pravidelne miešame. Potom scedíme a sušíme medzi dvoma utierkami asi 2 hodiny.
  3. Cesnak pokrájame na menšie kúsky. Paradajky spolu s cesnakom, oreganom a bobkovým listom naukladáme vo vrstvách do pohárikov. Môžeme pridať aj kapary alebo malé čili papričky. Nakoniec prelejeme olivovým olejom a necháme pár týždňov odstáť.