Sušené paradajky
Sušené paradajky v olivovom oleji
Autor receptu: redakcia
Postup- Zrelé, zdravé paradajky rozkrojíme pozdĺžne na polovicu, naukladáme na sito, osolíme a sušíme na slnečnom mieste. Pravidelne kontrolujeme, na 3. deň dosolíme
a dáme na dva dni na plech dovnútra. Pravidelne obraciame.
Podobný efekt dosiahneme v kvalitnej sušičke so sieťkami za cca
36 hodín pri teplote 45 °C.
- Na 6. deň vložíme paradajky do
horúcej vody s octom a 5 minút
varíme. Počas varenia pravidelne
miešame. Potom scedíme
a sušíme medzi dvoma utierkami
asi 2 hodiny.
- Cesnak pokrájame na menšie kúsky. Paradajky spolu s cesnakom, oreganom a bobkovým listom naukladáme vo vrstvách do pohárikov. Môžeme pridať aj kapary
alebo malé čili papričky. Nakoniec prelejeme olivovým olejom
a necháme pár týždňov odstáť.
|