Sušené jablká
Sušené jablkové krekry (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Vlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka.
Ale aj keď každý deň ich jeme, stále ich máme ešte
dosť a už začínajú trochu hniť, tak ich takto spracúvame.
60 minút príprava |
480 minút na 2 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, zbavíme jadier a pokrájame ich na mesiačiky. Mám WS krájač a na tom to nakrájame pekne rovnomerne.
- Poukladáme ich do sušičky, máme 9 poschodovú.
- Na našej sušičke dáme na stupeň číslo 2 a sušíme 8 hodín.
- Povyberáme ich na tácku, poprášime ich trochou škorice a potom si ich uložíme do pohárov.
Ale niekedy robím aj tak, že ich poprášim škoricou keď sú poukladané v sušičke a idú sa sušiť. Ako kedy. Niekedy ešte na spodok pohára hodím pár klinčekov.
- Je to veľmi lákavé večer k televízii.
Sušička je dobrá vec na jeseň v nej sušíme huby a dá sa aj zelenina, dosť ju využívame - odporúčam.
No ale tieto chrumkavé jablkové krekry nemajú chybu.