Sušené jablká

Sušené jablkové krekry (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vlani bola veľmi dobrá úroda ovocia. A máme dobrých priateľov, ktorí nám dali jabĺčka. Ale aj keď každý deň ich jeme, stále ich máme ešte dosť a už začínajú trochu hniť, tak ich takto spracúvame.

60 minút
príprava
480 minút
na 2 °C

Postup

  1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadier a pokrájame ich na mesiačiky. Mám WS krájač a na tom to nakrájame pekne rovnomerne.
  2. Poukladáme ich do sušičky, máme 9 poschodovú.
  3. Na našej sušičke dáme na stupeň číslo 2 a sušíme 8 hodín.
  4. Povyberáme ich na tácku, poprášime ich trochou škorice a potom si ich uložíme do pohárov. Ale niekedy robím aj tak, že ich poprášim škoricou keď sú poukladané v sušičke a idú sa sušiť. Ako kedy. Niekedy ešte na spodok pohára hodím pár klinčekov.
  5. Je to veľmi lákavé večer k televízii. Sušička je dobrá vec na jeseň v nej sušíme huby a dá sa aj zelenina, dosť ju využívame - odporúčam. No ale tieto chrumkavé jablkové krekry nemajú chybu.