Sušené dubáky na zimu (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes poobede ma syn prekvapil. Priniesol mi zopár dubákov. Tak som sa im potešila a hneď sa pustila do ich čistenia.

Postup

  1. Dostala som 15 kusov dubákov , 5 modrákov a zopár suchorhíbov.Vlhkou špongiou som ich utrela od prachu.
  2. Najviac som sa potešila dubákom.
  3. Hríby som nastrúhala na strúhadle a uložila na sito usušiť.
  4. Usušené uložím do skleneného pohára , dobre zatvorím a uložím do špajze . V zime bude do kapustnice , môžem ich použiť aj do duseného mäsa , polievky .Chcela by som si ešte usušiť aj viac suchorhíbov. Sú voňavejšie ako šampiňóny.
  5. Asi po troch dňoch sušenia na site som hríby preložila do pekáča a vložila do rúry , z ktorej som vybrala koláč. Ešte som ich trochu dosušila . Po vychladnutí som ich vložila so sklenenej fľašky a šup s ňou do komory.