Sušená petržlenová a zelerová vňať na zimu (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Vykopala som posledný petržlen, ktorý zostal na záhone v záhrade. Nechala som už len petržlen na vňaťku. Bolo mi ľúto vyhodiť vňaťku, tak som si ju usušila. V zime sa mi zíde.

Postup

  1. Vňať som dobre umyla, nechala som ju okvapkať a nožničkami na bylinky som ju nastrihala. Dala som ju na tácku, ktorú som položila nad radiátor. Tam mi pekne uschla bez toho, aby zmenila farbu.
  2. Usušenú som ju dala do jednej plastovej misky a do pohára od horčice. Pred prvými marazmi petržlen na vňaťku ostrihám, umyjem, nechám okvapkať a dám do plastovej nádoby, na vrch dám jednu papierovú servítku a strčím do mrazničky. Tak hádam do jari vydržím. Takto som si zamrazila aj kôpor.
  3. Manžel išiel orať záhradu, tak som musela vybrať giganty a zeler. Tento rok sa mi narástli obrovské bulvy.
  4. Podarilo sa mi dopestovať takéhoto obra. Teraz neviem, ako ho uskladniť a udržať čo najdlhšie v dobrom stave. Máte nejaké nápady?
  5. To, že sme vyhnojili záhradu maštaľným hnojom sa prejavilo na tohoročnej úrode.
  6. S týmto mojim šikovným pomocníkom som si hravo poradila s vňaťou.