Sušená petržlenová a zelerová vňať na zimu (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Vykopala som posledný petržlen, ktorý zostal na záhone v záhrade. Nechala som už len
petržlen na vňaťku. Bolo mi ľúto vyhodiť vňaťku, tak som si ju usušila. V zime sa mi
zíde.
Postup
- Vňať som dobre umyla, nechala som ju okvapkať a nožničkami na bylinky som ju nastrihala. Dala som ju na tácku, ktorú som položila nad radiátor. Tam mi pekne uschla bez toho, aby zmenila farbu.
- Usušenú som ju dala do jednej plastovej misky a do pohára od horčice. Pred prvými marazmi petržlen na vňaťku ostrihám, umyjem, nechám okvapkať a dám do plastovej nádoby, na vrch dám jednu papierovú servítku a strčím do mrazničky. Tak hádam do jari vydržím. Takto som si zamrazila aj kôpor.
- Manžel išiel orať záhradu, tak som musela vybrať giganty a zeler. Tento rok sa mi narástli obrovské bulvy.
- Podarilo sa mi dopestovať takéhoto obra. Teraz neviem, ako ho uskladniť a udržať čo najdlhšie v dobrom stave. Máte nejaké nápady?
- To, že sme vyhnojili záhradu maštaľným hnojom sa prejavilo na tohoročnej úrode.
- S týmto mojim šikovným pomocníkom som si hravo poradila s vňaťou.