Sušená ačokča (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Usušila so si plody ačokči, na nete sa píše, že je to výborné dochucovadlo do jedál.

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nazbierame si plody ačokči.
  2. Každý plod rozrežeme, pokiaľ sú už vo vnútri tvrdšie semienka, tieto vyberieme, usušíme. Mladé malé plody rozrežeme a sušíme aj s vnútrom.
  3. Nakrájame ju na pásiky.
  4. Sušíme pri izbovej teplote voľne, alebo do 50 stupňov v sušičke, alebo v rúre, či na radiatore.
  5. Samotnú sušenú ačokču používame ako prísadu do zeleninových polievok, zemiakových jedál, gulášu, pod dusené mäso a všade tam, kam se nehodí bežná sušená zmes zeleniny. Pred použitím sušenú ačokču treba namočiť do studenej vody minimálne na 1/2 hodinu, vodu potom nezlievame, ale ju použijeme do varenia.
  6. Sušenú si odložíme do uzavierateľnej nádoby.