Sušená ačokča (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Usušila so si plody ačokči, na nete sa píše, že je to výborné dochucovadlo do jedál.
Postup
- Nazbierame si plody ačokči.
- Každý plod rozrežeme, pokiaľ sú už vo vnútri tvrdšie semienka, tieto vyberieme, usušíme. Mladé malé plody rozrežeme a sušíme aj s vnútrom.
- Nakrájame ju na pásiky.
- Sušíme pri izbovej teplote voľne, alebo do 50 stupňov v sušičke, alebo v rúre, či na radiatore.
- Samotnú sušenú ačokču používame ako prísadu do zeleninových polievok, zemiakových jedál, gulášu, pod dusené mäso a všade tam, kam se nehodí bežná sušená zmes zeleniny. Pred použitím sušenú ačokču treba namočiť do studenej vody minimálne na 1/2 hodinu, vodu potom nezlievame, ale ju použijeme do varenia.
- Sušenú si odložíme do uzavierateľnej nádoby.