Bábovka

Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku (videorecept)

Autor receptu: fitka3010

Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, chutná, osviežujúca, sýta (a naviac aj zdravá)! Vhodná je na raňajky aj ako dezert. Bábovka je bez múky a bez pridaného tuku, sladená medom. Pripraviť si ju môžete v ľubovoľnej forme (na bábovku, koláč, srnčí chrbát, muffiny..). Vyskúšajte ju, určite vám a vašim blízkym bude chutiť :)

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny poriadne premiešame. Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.
  2. Pečieme zhruba 35 - 40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.
  3. Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1 - 2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom. Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke. Dobrú chuť :)