Hovädzí guláš

Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo.* Slivky, víno a koreniny dodajú jedlu výnimočnú hĺbku a arómu. Ak milujete výrazné chute, tento pečený guláš si vás získa.

8
porcií
10 minút
príprava
120-150 minút
na 220 °C

Postup

  1. Do veľkého pekáča naukladáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, na polovice prekrojené sušené slivky a na kocky nakrájané hovädzie mäso.
  2. Pridáme škoricu, nové korenie, bobkové listy, ochutíme soľou a korením.
  3. Všetky suroviny zalejeme vínom a vývarom, pekáč prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 2 až 2,5 hodiny.
  4. Po upečení ešte môžeme dochutiť soľou a korením a guláš podávame napríklad so zemiakovou kašou.