Hovädzí guláš
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo.* Slivky, víno a koreniny dodajú jedlu výnimočnú hĺbku a arómu. Ak milujete výrazné chute, tento pečený guláš si vás získa.
|
8 porcií |
10 minút príprava |
120-150 minút na 220 °C |
Postup
- Do veľkého pekáča naukladáme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, na polovice prekrojené sušené slivky a na kocky nakrájané hovädzie mäso.
- Pridáme škoricu, nové korenie, bobkové listy, ochutíme soľou a korením.
- Všetky suroviny zalejeme vínom a vývarom, pekáč prikryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 2 až 2,5 hodiny.
- Po upečení ešte môžeme dochutiť soľou a korením a guláš podávame napríklad so zemiakovou kašou.