Sunquickové rezy podľa Izky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný zákusok sunquickové rezy podľa môjho vkusu..trošku som sa pohrala s receptom a vznikol tento šťavnatý veľmi chutný zákusok..

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise som vymiešala 4 celé vajcia so 4 Pl. cukru do peny../ tento postup som opakovala 3 x
  2. pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva , preosievala do cesta v malých dávkach a zamiešala opatrne..
  3. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a postupne som vyliala na peč. papier cesto urovnala a dala piecť...pokiaľ sa jedno cesto pieklo 10 min. pripravila som si ďalšie a všetky piekla rad radom...ukladala som na mriežku a nechala chladiť..
  4. pokiaľ sa korpusy chladili pripravila som si krém..v mlieku som vymiešala vanilkové pudingy a uvarila hustú kašu..hrniec som vložila do studenej vody, aby mi rýchlejšie vychladol...zatiaľ som vymiešala maslom a cukrom do peny, pridala som rumovú príchuť..
  5. kvôli farbe ale aj kvôli chuti som pridala do maslovej hmoty aj 2 PL. sunquick...
  6. potom som po malých častiach zamiešala do krému aj vychladnutý puding..
  7. krám som rozdelila na 2 rovnaké časti a a vložila do chladničky vychladiť..tieto dve rovnaké časti budem ešte každú deliť na dve časti...kvôli tomu, že zákusok kombinujem s piškótami a aj pod piškóty a na piškóty potrebujem krém..takže každý diel delím ešte na dve časti..
  8. pokiaľ sa krém chladil, pripravila som si sirup..týmto budem polievať korpusy ale aj namáčať do neho piškóty pri skladaní celého koláča...vodu, sunquick a cukor som zmiešala..
  9. na spodok podnosu som dala prvý korpus, poliala som ho sirupom a keď sa sirup vsiakol, potrela som korpus marhuľovým lekvárom...
  10. na marhuľový lekvár som natrela polovicu z polovice krému...namočila som piškóty v sirupe a ukladala som ich reznou hranou na spodok...
  11. na piškóty som natrela druhú polovicu z prvej polovice krému...
  12. na krém som položila druhý korpus a potrela som ho sirupom..
  13. na druhý korpus som natrela polovicu druhej časti krému a ukladala namočené piškóty v sirupe reznou hranou nahor..
  14. potrela som ich druhou polovou krému ..
  15. a položila posledný tretí korpus, ktorý som výdatne poliala sirupom..celý koláč som uložila na noc do chladničky...zaťažila 4 kg. cukru...
  16. ráno som urobila polevu...nechala som roztopiť všetko nad parou..poliala som koláč a uložila do chladničky stuhnúť..
  17. pokrájala som ho na rezy a prajem vám dobrú chuť...