Pomarančový zákusok

Sunquickové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vynikajúci zákusok pre náročných, ktorý poteší veľkých aj malých. Pohostenie, po ktorom sa návšteva bude olizovať.

21 ks
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme citrónovú šťavu z polovice citróna, cukor došľaháme do tuha. Postupne vmiešame po jednom žĺtku. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, Gustinom a po častiach vmiešame do cesta. Plech 24x24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom vysypeme múkou. Nalejeme cesto a 40 minút pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov, počas pečenia rúru sledujeme.
  2. Suroviny na plnku, poliate korpusu.
  3. Po upečení korpus necháme vychladnúť . Pripravíme sirup na poliate korpusu.
  4. V troche mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť . Do vriaceho pridáme rozhabarkovaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý potom zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka, pridáme Sunquick a napokon vmiešame vychladnutý puding. Nakoniec do krému vmiešame tvaroh.
  5. Z korpusu odstránime papier na pečenie a korpus prekrojíme na 3 časti - môj pomocník pílka...
  6. Jednu časť korpusu položíme na podnos, polejeme pripraveným sirupom, nanesieme polovicu plnky a zľahka pritlačíme druhú časť korpusu, ktorú tiež polejeme sirupom.
  7. Napokon nanesieme zbytok plnky, položíme tretí korpus, ktorý polejeme sirupom. Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Nakoniec pripravíme polevu: Práškový cukor, Sunquick a vodu vymiešame do hladka.
  9. Polevu polejeme celý povrch zákuska a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pofŕkame čokoládovou polevou alebo ozdobíme inak podľa seba a pokrájame na rezy.