Šúľance
Šúľance s makom
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme
vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame ich
na jemno. Pridáme múku, vajíčko, soľ
a vypracujeme cesto tak, aby sa nelepilo.
- Cesto rozdelíme na 3 časti a na pomúčenej doske. Každé cesto ušúľame do jedného veľkého šúľanca (ak máte menšiu dosku, cesto si rozdeľte ešte na menšie kusy a tie šúľajte).
Potom nožom odkrajujeme kúsky, ktoré vyšúľame na veľkosť 3–4 centimetre. Šúľance vkladáme do vriacej vody a keď
vyplávajú na povrch, necháme ich ešte
4 minúty povariť. Vyberáme sitkom.
- Potom už stačí iba na panvici rozohriať
maslo, pridať šúľance, namletý mak
zmiešaný s práškovým cukrom podľa chuti a môžeme servírovať.
|