Šúľance s makom zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Suroviny

Postup

  1. Dala som variť zemiaky v šupke. Vychladnuté som ošúpala, najemno nastrúhala do misky. Trochu som ich osolila, pridala som jedno surové vajíčko a 200 g hrubej múky. Zamiesila som cesto. Sformovala som ho do valca. Z valca som si odrezala kúsok cesta asi 4 cm, z ktorého som vyformovala valček asi 1 cm hrubý. Ten som pokrájala na kúsky, z ktorých som sformovala šúľance.
  2. V hrnci som si rozpustila maslo.
  3. Hotové šúľance som si dávala na tácky, aby som ich ľahšie preniesla do vriacej vody, v ktorej ich budem variť.
  4. Varila som ich v osolenej vode,
  5. kým nevyplávali na povrch.
  6. Uvarené som sitkom vybrala a pridala k rozpustenému maslu.
  7. V miske som zmiešala mak s práškovým cukrom. Posypala som ním uvarené šúľance.
  8. No a už môžeme ísť obedovať. Recept som našla na stránke Kaufland.