Šúľance s makom, orechmi, zmrzlinou, šľahačkou a čokoládou
Autor receptu: redakcia
Postup- Uvarené, ošúpané a vychladnuté zemiaky zomelieme,
zmiešame s rozšľahaným
vajcom, pridáme
múku, krupicu, cukor,
soľ, vypracujeme tuhšie
cesto.
- Cesto rozdelíme
na hrubý, asi 1,5 cm plat,
z ktorého nakrájame približne
1,5 cm pásy, z nich
nakrájame 0,5 cm hrubé
rezance, ktoré vyšúľame
na šúľance podlhovastého
alebo oválneho
tvaru.
- Šúľance vysypeme
do osolenej vriacej vody,
po zovretí zľahka premiešame. Uvarené šúľance
scedíme, necháme
odkvapkať.
- Mak a orechy
premiešame s práškovým
cukrom, polovicu porcie
posypeme makom, druhú
polovicu orechmi, polejeme
maslom, ozdobíme
kopčekom zmrzliny, šľahačkou
a čokoládou.
|