Šuhajdy
Šuhajdy s netradičnou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: danda3
V špajze som objavila zabudnuté
mandľové maslo a keďže nemám nič
napečené, bude aspoň niečo. Urobila
som ich z bielej aj tmavej čokolády,
hneď mám dva druhy :)
Postup
- Maslo som dala do kutru, pridala som nasekané datle a brusnice, množstvo podľa chuti, tých brusníc asi za hrsť. Môzu ostať kúsky, nemusí to byť do hladka.
- Čokoládu tmavú (zmiešala som rôzne druhy) a čokoládu bielu dáme rozpustiť nad parou, tuk pridáme podľa potreby, nemala by byť riedka. Dávala som kokosový tuk. Na dno košíčkov nalejeme lyžičku polevy.
- Teraz pridáme plnku.
- A zalejeme čokoládou. Ozdobíme a dáme stuhnúť.
- Bála som sa, že budú slané, ale čokoláda to vyladila. Tmavých mi vyšlo 30 ks, bielych 24 ks. Už sú v mrazáku a čakajú na Vianoce.