Študentský vegánsky obed

Autor receptu: varpusta

Zdravá, rýchla a chutná improvizácia.

2
porcie
25 minút
príprava

Postup

  1. Na oliváči si jemne osmažíme cibuľku a cesnak spolu so štipoku sezamových a slnečnicových semiačok.
  2. Pridáme pokrájané šampiňóny, jemne posypeme vegetou, zmiešame a necháme smažiť, kým šampiňóny trochu nepustia šťavu. Tie potom povyberáme do misky/taniera a necháme zatiaľ tak.
  3. Do rovnakej panvice nasypeme zvyšné suroviny - pokrájanú cukinu, papriku a paradajky cherry, takisto jemne posypané vegetou a bazalkou. Zmiešame a necháme chvíľu smažiť.
  4. Pridáme odložené šampiňóny, všetko zmiešame a necháme aspoň 10 minút dusiť pod pokrievkou na miernom plameni. Hotové jedlo chutí výborne s celozrnným pečivom.