Študentský vegánsky obed
Autor receptu: varpusta
Zdravá, rýchla a chutná improvizácia.
Postup
- Na oliváči si jemne osmažíme cibuľku a cesnak spolu so štipoku sezamových a slnečnicových semiačok.
- Pridáme pokrájané šampiňóny, jemne posypeme vegetou, zmiešame a necháme smažiť, kým šampiňóny trochu nepustia šťavu. Tie potom povyberáme do misky/taniera a necháme zatiaľ tak.
- Do rovnakej panvice nasypeme zvyšné suroviny - pokrájanú cukinu, papriku a paradajky cherry, takisto jemne posypané vegetou a bazalkou. Zmiešame a necháme chvíľu smažiť.
- Pridáme odložené šampiňóny, všetko zmiešame a necháme aspoň 10 minút dusiť pod pokrievkou na miernom plameni. Hotové jedlo chutí výborne s celozrnným pečivom.