Študentské zemiačiky

Autor receptu: milan2

Na vysokoškolskom internáte toto jedlo patrilo medzi klasiku. Keď si nič nemal, pochodil si po izbách, splašil si zopár zemiakov, cibuľu, masť a super večera bola na svete. Postupom času som toto jedlo trošku doladil a teraz Vám ho predkladám tak, ako ho robím dnes. Robievam ho často lebo je to jednoduché, rýchle, lacné, ale hlavne výborné jedlo.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - slaninu na rezančeky, zemiaky na malé kocky (asi 1 cm), cibuľu na mesiačiky, syr na malé kocky (asi 0,5 cm).
  2. Slaninku osmažíme na masti, pridáme zemiaky, pri stálom miešaní ich sprudka opražíme. Pridáme bobkový list, rascu, soľ a prykryté dusíme asi 15 minút, obšas premiešame. Potom pridáme cibuľu a salámu, premiešame a dusíme ďalších 10 až 15 minút. Potom pridáme syr, premiešame, odstavíme zo sporáka a necháme chvíľu prikryté, nech sa syr roztopí. Podávame s chlebom.
  3. Základom vynikajúcej chuti tohto jedla je bobkový list (čím je ho viac, tým lepšie) a rasca. Nič sa nestane keď vynecháte salámu, syr a dokonca aj slaninu. Čo však nesmie chýbať sú zemiaky a cibuľa (na internáte sme dávali len to, lebo nič iné sme väčšinou nemali).