Študentská ostro-kyslá polievka na slovenský spôsob

Autor receptu: tlakovyhrncek

Ostrokyslá polievka v slovenskom prevedení (prispôsobené na skromné študentské pomery :D). Za skúšku som nič nedal a chutila výborne :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dúfam, že mi prepáčite, ale ako základ som použil bujónový hovädzí vývar. Nechal som ho priviesť do varu a pridal som na jemné plátky nakrájanú zeleninu (mrkva, pór, kaleráb, zeler, petržlen). Osolil som, okorenil, pridal chilli papričky a sójovú omáčku (všetko od oka). Nechal som chvíľku variť, kým zelenina nezmäkla. Pridal som trošku balzamika a toľko octu, aby bola polievka primerane kyslá (pretože kyslosť mi tam veľmi chýbala a práve balzamiko spravilo takú príjemne zvláštnu chuť). Ešte som to celé trošku dochutil (korenie, soľ, sójová omáčka). Zemiakový škrob (asi 5-6 lyžičiek na cca 2 litre) som vymiešal v 250 ml studenej vody a pomaly vmiešal do polievky. Pri stálom miešaní pomaličky polievka hustla až nakoniec dosiahla mnou stanovenú požadovanú hustotu :). Polievku som vypol, odstavil, rozbil 3 vajíčka vyšľahal a vlial do odstavenej polievky. Toď vše, a polievka bola na svete, a bola výborná :) Oplatí sa vyskúšať :)
  2. Pokiaľ máte nejaké postrehy, rád si ich prečítam v komentároch. Ďakujem :)