Studené vanilkové fondue

Autor receptu: martinis

Fondue na studeno, kde sa nenamáča ovocie do čokolády ale medové piškóty do vanilkového tvarohu :)

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Vanilkový tvaroh (tentokrát som použil už ochutený, ale jednoducho si ho pripravíte aj doma zmiešaním klasického tvarohu a vanilkového cukru) zmiešame so sušenými hrozienkami, ozdobíme brusnicovým kompótom a doprostred misky môžme dať napríklad piškótu. Posypeme mletými orechmi.
  2. Na polovicu piškót kvapneme med, na ne popritláčame druhú polovicu piškót. Sladšou alternatívou je namáčanie celých piškót do medu. Takéto malé medovo - piškótové sendviče ponapichujeme na špáradlá a poukladáme po obvode taniera.
  3. Doprostred taniera dáme misku s tvarohovou zmesou a piškóty do tejto zmesi jednoducho namáčame, dobrú chuť ;)
  4. Môj tip : Ak sa vám tvaroh zdá na fondue príliš hustý, môžte ho zmiešať s trochou mlieka.