Strukoviny so zeleninou pod chrumkavou prikrývkou (fotorecept)
Autor receptu: janger
Ked televizny kuchar Caspar pripravoval toto jedlo, tak som rozmyslala, ze ci tam tych
surovin nie je nejako vela, ci to bude k sebe pasovat...Ale bola som zaroven aj zvedava,
pretoze on dobre vari...Tiez ma uputala nezvycajna posypka, v ktorej su okrem ineho
mandle a cesnak.
Recept som malicko zmenila a pripravila toto chutne jedlo. Je vhodne aj pre
vegetarianov.
4 porcie |
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Ocistenu zeleninu pokrajame. Ja som pouzila karfiol, por, mrkvu, zeler. Spolu toho bolo tak okolo 600g. Kludne mozete pouzit aj ine druhy. V povodnom recepte bol aj pastrnak. Takze ak ho zozeniete, kludne dajte aj ten.
- Zeleninu dame na rozpaleny (olivovy) olej. Pridame aj pokrajane sampinony a poopekame asi 4 minuty.
- Pridame malu plechovku koncentrovaneho paradajkoveho pretlaku, poopekame spolu dalsiu minutu.
- Pridame paradajky (kocky) z konzervy. Nechame vsetko spolu povarit, takych 5 minut.
- Medzitym pripravime strukoviny, preplachneme ich, nechame odtiect. Primiesame k zelenine. Ochutime solou a cerstvo mletym korenim. Samozrejme, ze nemusite pouzit strukoviny z plechovky, ale si ich doma vopred uvarit.
- Pripravime posypku. Zmiesame struhanku, postruhany syr, pomlete mandle a pridame do toho 2 struciky pretlaceneho cesnaku.
- Zeleninu dame do pekacika. V mojom pripade do stareho pekacika zo Slovenska, ktory ma takmer kazdy z vas :-). Vidavam ho na Vareche casto :-).
- Posypeme posypkou.
- Dame piect na 15 - 20 minut do vyhriatej rury (180 -200 stupnov).
- Podavame. Ak vyskusate (dufam, ze ano), prajem dobru chut!