zatvoriť
VYTLAČIŤ
Strukovinová polievka
Strukovinová polievka s quinoou
Autor receptu:
blissofplants
Suroviny
250 g mix
strukoviny
1 ks veľká
paradajka
1/4 ks
paprika červená
4 ks (malé so šupkou)
zemiaky
3 ks
šampiňóny
1/2 ks
cibuľa červená
2 strúčiky
cesnak
olej olivový
štipka
senovka grécka
štipka
rasca
2-3 bobule
borievky
1
mrkva
podľa potreby
voda
soľ
korenie čierne
paprika červená mletá
2-3 PL
pasta harissa
3-4 PL
quinoa
za hrsť (alebo koriandrová)
vňať petržlenová
Postup
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, postupne pridáme
koreniny
, nadrobno nakrájaný cesnak a paradajku, pomiešame.
Zmes strukovín si umyjeme (ideálne ak bola cez noc namočená vo vode) a pridáme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme variť zhruba 40 minút.
Zeleninu nakrájame na malé kúsky a pridáme spolu s harissa pastou do polievky. Dobre ochutíme.
Asi 10-15 minút pred dovarením pridáme quinou, ak treba dolejeme vodu, opäť osolíme, varíme kým strukoviny sú mäkké.
Podávame s čerstvou bagetou a ozdobíme čerstvými bylinkami.