Strúhaný tvarohový koláč- bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: majkas

Jeden z mojich oblúbených koláčov na nedeľné popoludnie:)

30-40
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme a odvážime si suroviny potrebné na cesto. Z bezlepkových múk som zmiešala v pomere 1:1 Schar Mix C a Promix Uni. Pre neceliatikov do originál receptu ide 400g hladkej múky.
  2. Všetky suroviny dáme do misky a vypracujeme hladké cesto.
  3. Hotové cesto.
  4. Cesto si preložíme na tanierik, rozdelíme ho na 2 polovice a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
  5. Medzitým si pripravíme plnku. Nachystáme a odvážime si suroviny. Ja som mala len 500g tvarohu a myslím že na menší plech to stačí.
  6. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Cukor prisypávame postupne. Pridáme tvaroh, hrozienka a solamyl.
  7. Osobitne si v miske vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme ho do tvarohovej masy.
  8. Na vymastený a múkou vysypaný plech si postrúhame prvú polovicu cesta- použijeme klasické strúhadlo ako na jablká. Odporúčam strúhať najprv okolo okrajov plechu, potom vyplniť stred. Druhú polovicu cesta necháme zatiaľ v chladničke.
  9. Na cesto vylejeme plnku. Môže sa stať, že hrozienka padnú v miske na spodok, preto je dobré plnku pred vyliatím na cesto premiešať, prípadne nedávať hrozienka do plnky, len ich potom posypať po vrchu na vyliatu tvarohovú masu.
  10. Na plnku si postúhame druhú časť cesta a dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180st. Pečieme 25-30 minút.
  11. Hotový koláčik:) Dobrú chuť!