Malinový koláč
Strúhaný malinový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Chrumkavé cesto, fantastická náplň, maliny, tejto chuti sa nedá odolať...*
Určite sa oplatí upiecť túto dobrotu.
25-30 porcií |
50-55 minút príprava |
15+35 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto. Múku, práškový cukor, prášok do pečiva, preosejeme, na strúhadle nastrúhame studené maslo a pridáme žĺtky.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na plnku + maliny (moje zo záhradky).
- Plech vymastíme maslom, vysypeme strúhankou. Cesto rozdelíme na dve časti.
- Jednu časť cesta nastrúhame strúhadlom na pripravený plech. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a nastrúhané cesto predpečieme 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Príprava plnky: Bielky vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu pridáme vanilkový puding, šľaháme a nakoniec po častiach zašľaháme olej.
- Pripravenú plnku rozotrieme na predpečený korpus.
- Plnku uhladíme, posypeme malinami a následne nastrúhame zvyšné cesto. Plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 30-35 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Ochutnávka... Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.