Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept)
Autor receptu: domacakuchyna
Zdravá rybacia polievočka...inšpirovaná halászlami a krásnou chuťou rybacou....
Postup
- Treba viac druhov rýb, 2-3 druhy celé ryby na vývar, 2-3 druhy ako doplnok do hotovej polievky. Ja som použil na vývar: Pražmu, Morského vlka, Makrelu. Na prílohu: Ostriež, Zubáč, Mečúň.
- Do hrnac dáme olivový olej, na ktorom speníme cibuľku, cesnak, pridáme ryby a bylinky. Jemne osolíme...
- Ryby varíme až kým sa úplne nerozvaria. Potom podľa poreby niekoľko krát scedíme, aby zostal čistý vývar.
- V druhom hrnci na cibuľke a oleji orestujeme nakrájanú papriku, paradajky. Pridáme chilli a mletú červenú papriku...
- Zalejeme vývarom a varíme až pokým všetko nezmäkne...
- Poriadne rozmixujeme a precedíme.
- Medzitým na panvičke opekáme ryby, ktoré môžeme rôzne dochutiť. Stačí dosoliť ak budú hotové a len vyválať, prípadne z jednej strany "namočiť" do rozsekaných byliniek, inú okoreniť korením na ryby, pokvapkať citrónom a pod.
- Pripravíme si už hotové ryby, francúzku bagetu, taliansky chlieb...
- Do hladkej a horúcej polievky vložíme rôzne pripravené ryby, dozdobíme tradične bylinkami, koré sme použili....