Bruschetta

Stredomorská bruschetta - s paradajkami, olivami a mozzarellou

Autor receptu: siuuu

Milujem tieto úžasné jednoduché letné jedlá - mne pripomínajú dovolenku, oddych, more. Po crostini s čerstvými figami sú to moje druhé najobľúbenejšie letné raňajky, desiata alebo hoci aj olovrant či večera. A tie farby ... nádhera. Ja som pridala ešte kúsok sušenej šunky, lebo my sme doma všetci nenapraviteľní mäsožrúti :-D

20 minút
príprava

Postup

  1. Paradajky umyjeme, narežeme hore do kríža a vložíme na 1-2 minúty do vriacej vody. Následne vložíme do ľadovej vody. Šupku stiahneme, zrniečka odstránime a dužinu okrájame na menšie kúsky. Olivy pokrájame, mozzarellu natrháme. Plátky chleba nasucho opečieme na grilovacej alebo klasickej panvici.
  2. Plátky opečeného chleba jemne potrieme cesnakom, navrstvíme pokrájané paradajky, ochutíme soľou a korením, pridáme kúsky mozzarelly a olivy, a to všetko pokvapkáme olivovým olejom. A potom už iba vychutnávame túto dokonalú súhru chutí Stredomoria.
  3. A toto je moje číslo 1 - spomínané crostini s čerstvými figami (nájdete v receptoch)