Strapačky
Strapačky s kyslou kapustou, opraženou slaninou a cibuľou
Autor receptu: helena10
Dnešný neplánovaný
pochúťkový obed.* Na peci
ešte varím zavíjanú kapustu
(holubky, plnené kapustné
listy), a zvýšilo mi trocha
kyslej kapusty, tak som sa
rozhodla uvariť strapačky s
kyslou kapustou.
Postup
- Zavíjaná kapusta sa ešte varí...
- A ja idem uvariť strapačky... Kyslú kapustu restujem iba na bravčovej masti, kým nie je taká mäkka, ako máme radi.
- Postavím si vodu v hrnci na varenie strapačiek.
- Očistené zemiaky nastrúham na ručnom zemiakovom strúhadle. Pridám trochu soli a primerané množstvo polohrúbej múky, aby mi vzniklo cesto požadovanej konzistencie – ani husté, ani riedke. Robím od oka.
- Slaninu aj cibuľu nakrájam na drobné kocky a nechám spražiť. Horúce vlejem do udusenej kapusty.
- Cez haluškár dávam zemiakové cesto do vriacej vody a uvarím halušky – strapačky. Scedené, nepreplachované vsypem do zmesi horúcej kapusty, opraženej cibule so slaninou a premiešam. Ak treba, osolím podľa potreby.
Pre mňa to bol pochúťkový obed.