Stracciatella torta (fotorecept)

Autor receptu: ivka262

15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom (približne 5 min.), pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 15-20 minút. Korpus vyberieme z formy a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus vychladený vrátime ho späť do čistej umytej tortovej formy.
  2. Plnka: Margot nastrúhame a čokoládu nasekáme alebo tiež nastrúhame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. (Želatínu pripravíme podľa návodu na obale) Želatínu v plátkoch dáme napučať do 100 ml vody. Keď je napučaná, tak ju zahrejeme, nesmie sa variť (mala by byť priehľadnou tekutinou), odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Jogurt zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania vlievame do jogurtu mierne ochladenú želatínu, ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Nakoniec pridáme nastrúhanú margot tyčinku a nasekanú čokoládu
  3. Celú zmes nanesieme na korpus v tortovej forme. Vrch posypeme postrúhanou čokoládou.
  4. Odložíme do chladničky, aby dobre stuhla. Najlepšie celú noc.