Stopercentne mäkké medovníčky

Autor receptu: tetadena

Dočítala som sa v diskusií, že chcete začať piecť medovníčky, aby zmäkli do Vianoc. Ponúkam recept na medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ale tiež ich začínam piecť už v novembri, pretože do Vianoc zjeme aj tri dávky. Vždy keď padne ortuť v teplomeri k nule začínam ich piecť.

20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetko spolu zmiesime a môžeme odložiť do chladničky aj na niekoľko dní, ale dá sa piecť z neho aj hneď. Chutia úžasne - ale pozor pri pečení napuchajú!!! pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom. Môžete zdobiť cukrovou polevou, ale u nás je to zbytočné, pretože sa hneď zjedia, takže do nich iba strčím orech a upečiem. Pečiem v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov, kým nie sú ružové.