Štolwerckové rezy tmavé (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tieto rezy pripomínajú svojou chuťou cukríky štolwercky...Sú jednoduché na prípravu a
nezaberú veľa času.
50 minút príprava |
3X 10 minút na 160 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto dáme na pracovnú dosku a vymiesime z nich jemné cesto.Kvások z droždia a mlieka nepriprávíme, ale všetko dáme spolu do jamky v múke a spracujeme s vlažným mliekom..cesto nie je potrebné nechať kysnúť...môže sa hneď vyvaľkať...
- Vymiesené cesto som rozdelila na 3 časti pomocou kuchynskej váhy...
- Každý bochník som vyvaľkala na veľkosť plechu..uložila za pomoci vaľkadla na pečiaci papier. Trúbu som rozohriala na 160 st. Vyvaľkané cesto som uložila aj s papierom na pekáč a piekla som ho 10 min.Treba dávať pozor pri pečení, aby nezhorel. Rýchle sa upečie...
- Všetky 3 časti som postupne upekla. Každý plát sa piekol 10 min.Upečené pláty som nechala chladiť.Pozor, cesto je po upečení lámavé...
- Pokial sa mi cesto chladilo, urobila som si karamelový krém..Do rajnice som dala 6 lyžíc krištálového cukru a nechala som ho skaramelizovať.
- Do skaramelizovaného cukru som pridala 4dl mlieka a cukor som nechala postupne za stáleho miešania roztopiť.
- Potom som do karamelu pridala celé maslo,1 vanilkový cukor a 17 dkg.cukru a všetko som nechala roztopiť.Potom som v 3 dc mlieka vymiešala hladkú múku na hustú hmotu bez hrčiek a primiešala som ju ku karamelovej hmoty. Stále treba miešať až pokial karamelová hmota úplne nezhustne..
- Hustá hmota sa uvarila . V recepte to nie je, ale ja som očistila 15 ks lieskových orieškov, podrvila som ich a pridala som do karamelovej hmoty. Hmota sa musí úplne vychladiť.
- Uvarenú karamelovú hmotu som rozdelila na 2 časti.
- Plnkou som naplnila rezy. Rezy musia odpočívať do druhého dňa..Cesto po nalnení plnkou do druhého dňa úplne zmäkne a dá sa pekne pokrájať na rezy..
- Rezy som poliala čoko polevou, ale aj bez polevy sú veľmi chutné.Každý si to urobí podľa svojho gustu.Pokial by ste ich vyskúšali, prejem vám k nim dobrú chuť.