Sterilizovaná zelenina

Sterilizovaný zeleninový šalát na zimu (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý spôsob prípravy sterilizovaného zeleninového šalátu, ktorý určite poteší chuťou aj v zime.

8
porcií
60-70 (+ odstátie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme, cibuľu očistíme.
  2. Papriku očistíme od jadierok pokrájame na tenko, cibuľu, mrkvu, uhorky na kolieska. Zeleninu dáme do väčšej misy.
  3. Pokrájanú zeleninu posypeme soľou a premiešame.
  4. Zalejeme studenou vodou tak, aby bola ponorená, premiešame.
  5. Zakryjeme necháme 24 hodín postáť.
  6. Z vody, cukru, octu a Deka (zabudla som pridať na foto) uvaríme nálev.
  7. Odstátu zeleninu scedíme a plníme do suchých pohárov.
  8. Zalejeme nálevom, uzavrieme, sterilizujeme 10 minút.