Pečené stehno
Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme,
odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle
zohrejeme kačaciu masť na asi 130 °C. Na panvici
opečieme kačacie stehná, poukladáme
ich do hlbokého plechu, zalejeme zohriatou
kačacou masťou, zakryjeme a dáme ich do
rúry vyhriatej na 100 °C na 8 hodín.
- Kapustu očistíme, rozkrojíme na štvrtiny, vyberieme
hľuzy a nakrájame na jemné pásiky. Cibuľu
očistíme a nakrájame na drobné kocky. Do
kastróla nasypeme cukor a pri miernej teplote
bez miešania rozpustíme cukor, pridáme olivový
olej, cibuľu, nové korenie, bobkový list,
celé korenie a restujeme asi 5 minút. Potom pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia
a chvíľku restujeme, aby sa kapusta trocha
opiekla, podlejeme vodou, octom a dusíme
domäkka, kapustu len jemne podlievame
vodou. Do udusenej kapusty zamiešame slivkový
lekvár, prevaríme a odstavíme.
- Kačaciu pečeň a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame
nadrobno. Na panvicu dáme trocha
kačacej masti, zohrejeme, pridáme cibuľku
a pomaly opekáme dozlata. Pridáme kačaciu
pečeň, osolíme, okoreníme a urestujeme.
Odložíme vychladnúť.
- Zemiaky umyjeme a dáme variť do osolenej
vody. Keď sú zemiaky mäkké, vyberieme
ich, očistíme ich, necháme vychladnúť,
nastrúhame najemno, pridáme múku, krupicu,
žĺtok, trocha soli a vypracujeme cesto.
Miešame len chvíľku, zemiakové cesto pri
dlhom miešaní zredne. Cesto rozdelíme na
4 kusy, naplníme pečeňou a urobíme knedle
v tvare puku. Knedle vyvaríme v osolenej
vode, pred podávaním opečieme na kačacej
masti.
|