Štedré osie hniezda (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Receptov na osie hniezda je tu síce veľa, pridávam len kôli zmene náplne...

18
porcií
80 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prichystáme si z trošky cukru,droždia a mlieka kvások,po vykysnutí pridáme k múke a ostatným surovinám. Do múky som primiešala mleté mandle. Vymiesime cesto, necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyklopíme a rozdelíme na 4 časti.
  3. Vyvaľkáme si jedno cesto, troška potrieme roztopeným maslom,posypeme škoricovým cukrom,rozložíme tenké plátky jabĺk, naškrabané len škrabkou na zemiaky.
  4. Vyvaľkáme druhé cesto,priložíme na prvé,zasa zľahka potrieme maslom, posypeme škoricovým cukrom, sekanými vlašskými orechami a na malé kúsky nakrájanými sušenými slivkami.
  5. Postup opakujeme, ďalšie vyvaľkané cesto priložíme,potrieme maslom,posypeme škoricovým cukrom, sekanými orechami a sušenými brusnicami. Rozložíme zbytok naškrabaných jabĺk.
  6. Vyvaľkáme posledné cesto,priložíme. Celé valčekom zľahka prevaľkáme, aby sa vrstvy trocha spojili a nerozsypali sa pri točení. Potrieme len troška maslom a posypeme zvyšným škoricovým cukrom. Rozkrájame po dĺžke na pásy široké približne 3cm, najlepšie kolieskom na krájanie pizze.
  7. Ztočíme pásy do hniezd, dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte zo 20minút pokysnúť na plechu.
  8. Pečieme na 180°C približne 25minút. Ale to už závisí podľa rúry. Potrieme až po dopečení, ešte horúce len zľahka roztopeným maslom.
  9. Dobrú chuť....:-))