Kysnutý koláč
	        Štedrák
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        Postup-  Zo surovín na cesto pripravíme kysnuté cesto: Mlieko, cukor a sušené droždie zmiešame, a kvások necháme 15 minút postáť. Múku, štipku soli, roztopené maslo, žĺtky a kvások zmiešame a vypracujeme
kompaktné cesto. Necháme vykysnúť, kým cesto nezväčší objem na dvojnásobok (asi 2 hodiny).
 - Všetky plnky pripravíme do
samostatných misiek, zmiešaním uvedených surovín.
 - Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú postupne vyvaľkáme podľa veľkosti plechu.
 - Na plech vrstvíme – cesto, lekvárovú plnku, cesto, makovú plnku, cesto, orechovú plnku, cesto, tvarohovú plnku a posledné cesto nakrájané na širšie pásiky poukladáme do tvaru mriežky. Vrch koláča potrieme vajíčkom rozmiešaným s troškou mlieka. Pečieme v predhriatej rúre na 150 stupňoch približne
50 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |