Šťavnatý slivkáč s jablkami a makom

Autor receptu: mariamka

Cesto tvoria postrúhané jablká s troškou múky, vločkami, makom. Navrchu slivky ochutené škoricovým cukrom. Ľahký a naozaj šťavnatý koláčik.

20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Jablká postrúhame, pridáme múku, vločky, mak, cukor, hrozienka. Naozaj som nič nevážila. Múku som dala špaldovú hladkú a miesto hrozienok zmes sušeného ovocia. Všetko rukou spojíme do kompaktnej hmoty.
  2. Tieto množstvá sú na menší plech alebo tortovú formu. Moja má priemer 24 cm. Vyložíme papierom, na dno som dala pár plátkov masla, rozložíme "cesto". Slivky umyjeme, pokrájame a v miske prehodíme so škoricovým cukrom. Krajšie by ukázali pekne naukladané na spôsob šupín, ja som krájala na menšie kocky, keďže boli veľké. Dáme na vrch cesta.
  3. Piekol sa pri 200 °C 30 minút.
  4. Doporučujem nechať vychladnúť, aby šťavy vsiakli a pekne všetko prevoňali a navlhčili. Fotka v reze je z druhého dňa. Chutí ešte lepšie.