Šťavnatý škoricový koláč (fotorecept)

Autor receptu: eldina

poliaty šľahačkou, síce kalorický, ale aspoň nezjete veľa :)) /aj ked toho veľa je, sama som bola prekvapená, že koľko/...:)))

90 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:/cukru si pridajte -či už do cesta alebo plnky, podľa seba, ja som pridala viac..do surovín, hore, som napísala podľa receptu, z ktorého som čerpala/
  2. najprv dať rozpustiť Palmarín, pridať doň cukor/aj vanilkový/ a škoricu..dobre premiešať...nechať vychladnúť
  3. po cca pol hodine máme potrebnú hustotu
  4. Cesto: z vlažného mlieka, kvasníc, štipky soli a cukru+ troškou múky- urobiť kvások, pridať vajcia a väčšinu múky.../ak máte radi sladšie kysnuté cesto, pridajte cukru viac/...
  5. do vykysnutého cesta pridať múku a miesiť, kým sa cesto nelepí na ruky/môže sa stať, že budete potrebovať viac múky, preto majte doma viac ako 1 kg-závisí od cesta/..... cesto rozdeliť na dve časti a vyvaľkať na tenký obdĺžnik...potrieť polovicou plnky
  6. cesto zrolovať a krájať slimáčiky/cca 1,5 cm/
  7. ukladať ich na vymastený plech..neukladať veľmi natesno, lebo ešte narastú../vyšlo na 2 veľké plechy/
  8. piecť v predhriatej trúbe, na cca 170 °C, asi 25 minút.../alebo to urobte ako ja-kysnuté koláče nenechávam vonku podkysnúť, dám ich hned do trúby, kým sa predhreje na požadovanú teplotu, dovtedy cesto v trúbe vykysne opäť/.....
  9. šľahačku pomiešať s vanilkovým a kryštálovým cukrom/nešľahať!/....5 minút pred dopečením vybrať plech, koláče poliať šľahačkou/nakoľko som mala 2 plechy, šľahačku som si rozdelila / ..dať ešte na chvíľu do trúby, na menšiu teplotu, kým sa šľahačka nevpije do koláčov...
  10. a tu je aj druhý plech-celkom pekne narástli...:)
  11. celý dom rozvoniaval škoricou a koláče sú fantasticky mäkké...