Mrkvový koláč

Šťavnatý mrkvový koláč s mascarpone

Autor receptu: evicka01

Skúsila som asi tri recepty na mrkvový koláč, ale tento sa mi pozdával najviac.

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Zašľaháme žĺtky, citrónovú šťavu a primiešame nastrúhanú pomarančovú kôru. V druhej mise zmiešame múku s práškom do pečiva, zázvorom a škoricou. Múčnu zmes zapracujeme do maslovej hmoty. Primiešame pomleté orechy a nastrúhanú mrkvu. Do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do okrúhlej formy (priemer 24 cm). Koláč pečieme 45-50 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený koláč necháme vychladnúť.
  2. Na krém vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovou esenciou a dochutíme trochou nastrúhanej pomarančovej kôry. Krém nanesieme na vychladnutý upečený koláč.
  3. Hotový koláč môžeme dozdobiť posekanými vlašskými orechmi alebo mandľovými lupienkami.