Kokosový koláč
Šťavnatý kokosový koláč (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento koláč je dlho vláčny a šťavnatý, pritom nezaberie veľa času na prípravu.
|
1 plech porcia |
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto dobre prešľaháme.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 32x40 cm).
- Kokos zmiešame s práškovým cukrom a posypeme cesto.
- Pečieme na 180 °C do svetlohnedej farby.
- Vyberieme z rúry a hneď horúci koláč polejeme smotanou.
- Nechámer vychladnúť a potom ho dáme do chladničky, aby skutočne bol chladný. Až potom krájame.
Najlepšie je urobiť koláč deň vopred a pred podávaním pokrájať.