Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Recept som našla v prílohe novín Nachrichten. Je to síce tisíci recept na jablkové pité, ale
ja ho robím najradšej. Má menej tuku, aj cukru ako iné a oveľa viac jabĺk. Takže pre môjho
drahého zase držiak na jablká:-)
4-6 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderník a pokrájame na kocky. Spolu s ostatnými surovinami dusíme neprikryté za občasného miešania domäkka. Nie však rozvariť na kašu, ponecháme kúsky jabĺk. Mnozstvo cukru si upravte podľa seba, ja dávam len okolo 50 gr.
- Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť v chladničke, pokým sa nám vychladí jablková zmes.
- Cesto rozdelíme na polovicu. Prvú vyvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do vymastenej a vysypanej koláčovej formy. Ja som použila s priemerom 27 cm. Navrstvíme vychladnuté jablká,
- prikryjeme druhou polovicou cesta.
- Potrieme mliekom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 30 minút.
- Necháme vychladnúť, podľa chuti posypeme práškovým cukrom. Výbornú chuť:-)