Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Recept som našla v prílohe novín Nachrichten. Je to síce tisíci recept na jablkové pité, ale ja ho robím najradšej. Má menej tuku, aj cukru ako iné a oveľa viac jabĺk. Takže pre môjho drahého zase držiak na jablká:-)

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme, vykrojíme jaderník a pokrájame na kocky. Spolu s ostatnými surovinami dusíme neprikryté za občasného miešania domäkka. Nie však rozvariť na kašu, ponecháme kúsky jabĺk. Mnozstvo cukru si upravte podľa seba, ja dávam len okolo 50 gr.
  2. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť v chladničke, pokým sa nám vychladí jablková zmes.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu. Prvú vyvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka do vymastenej a vysypanej koláčovej formy. Ja som použila s priemerom 27 cm. Navrstvíme vychladnuté jablká,
  4. prikryjeme druhou polovicou cesta.
  5. Potrieme mliekom, popicháme vidličkou a dáme piecť na 30 minút.
  6. Necháme vychladnúť, podľa chuti posypeme práškovým cukrom. Výbornú chuť:-)