Obrátené rezne
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept)
Autor receptu: kucharecka33
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú
robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac
nám chutí táto bravčová verzia.* Často
som ich videla (aj skúšala) robiť s
kečupom. Raz som ho nemala a
nahradila ho paradajkovým pretlakom,
ktorý som trochu osladila cukrom... a
poviem vám, inak to už robiť nebudem :-)
Tieto rezne zbožňujem. Sú šťavnaté,
mäkučké, pri tomto recepte vám ostane
dosť šťavy aj k zemiakom... Mňam. Nech
vám chutia tak, ako mojej rodine! :-)
6 porcií |
70 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso nakrájané na plátky, vyklepeme, osolíme, zľahka okoreníme čiernym korením.
- Obalíme v strúhanke a potom vo vyšľahaných a osolených vajíčkach. Osmažíme krátko na oleji z oboch strán.
- Takto pripravené plátky ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak by ich bolo viac, tak na plech) tak, aby v zálievke neskôr "plávali".
- Pripravíme si zálievku z vody, pretlaku, cukru, soli, korenín a necháme krátko zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a horčicu. Na plátky mäsa poukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky a zalejeme pripravenou zálievkou.
- Dáme nezakryté piecť do rúry na 200-220 °C cca 40 minút. Priebežne rúru otvoríme a mäso poprelievame zálievkou zospodu. Zálievka sa bude varom postupne redukovať a hustnúť.
- Hotovo! Podávame s varenými, pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť! :-)