Obrátené rezne

Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: kucharecka33

Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia.* Často som ich videla (aj skúšala) robiť s kečupom. Raz som ho nemala a nahradila ho paradajkovým pretlakom, ktorý som trochu osladila cukrom... a poviem vám, inak to už robiť nebudem :-) Tieto rezne zbožňujem. Sú šťavnaté, mäkučké, pri tomto recepte vám ostane dosť šťavy aj k zemiakom... Mňam. Nech vám chutia tak, ako mojej rodine! :-)

6
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso nakrájané na plátky, vyklepeme, osolíme, zľahka okoreníme čiernym korením.
  2. Obalíme v strúhanke a potom vo vyšľahaných a osolených vajíčkach. Osmažíme krátko na oleji z oboch strán.
  3. Takto pripravené plátky ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak by ich bolo viac, tak na plech) tak, aby v zálievke neskôr "plávali".
  4. Pripravíme si zálievku z vody, pretlaku, cukru, soli, korenín a necháme krátko zovrieť. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a horčicu. Na plátky mäsa poukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky a zalejeme pripravenou zálievkou.
  5. Dáme nezakryté piecť do rúry na 200-220 °C cca 40 minút. Priebežne rúru otvoríme a mäso poprelievame zálievkou zospodu. Zálievka sa bude varom postupne redukovať a hustnúť.
  6. Hotovo! Podávame s varenými, pučenými zemiakmi s maslom. Dobrú chuť! :-)