Šťavnatá oreo torta

Autor receptu: summerx

Môj pokus o narodeninovú tortu bratovi:) Bola fajná, šťavnatá, aj keď vyzerala hrozne:D

Postup

  1. Upečieme si piškótové cesto - žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej a vodu, múku a PDP, nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na 180 stupňov asi tak 35min.
  2. PLNKA: Zo zlatého klasu a 1/2 litra mlieka si uvaríme hustý puding. Vychladnutý vmiešame k tvarohu, smotane, citrónovej šťave, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu, ktorú sme zmiešali so stužovačom. Nakoniec vmiešame vanilkové cukry + kryštálový cukor a oreo keksy, ktoré sme podrvili na menšie kusy.
  3. Upečený korpus rozrežeme pozdĺžne na dve časti. Na spodnú časť korpusu natrieme lekvár, na lekvár nanesieme plnku, na vrchnú časť korpusu natrieme takisto lekvár a spojíme (ja som použila ríbezľový a slivkový lekvár) Takto spojený korpus obtrieme zvyškom plnky. Môžme poliať čokoládovou polevou, no mne sa ju nechcelo robiť, tak som po obvode torty ponaliepala zvyšné oreo sušienky a na vrch nalámala čokoládu. Tortu necháme odležať na jeden deň, aby sa všetky chute spojili a bola šťavnatá. Dúfam, že vám bude chutiť:) nám chutila. Dobrú chuť :)