Šťavnatá jablková bábovka
Autor receptu: tiziana
Obľubujeme bábovky a keďže máme teraz veľa jabĺk, tak som vyskúšala nový recept.
Bábovka je veľmi chutná, šťavnatá, až taká mokrá a pripomína mi chuťou puding.
Dokonca sa mi páči viac ako iné recepty na koláč so strúhanými jablkami, ktoré sa lejú na
plech :) Však vyskúšajte aj vy varecháči, ak máte chuť...
20 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu, kyslú smotanu, rozpustené maslo a mlieko. Nakoniec jemne vmiešame nastrúhané jablká a sušené hrozienka. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 stupňoch 50-60 minút. Je nutné robiť kontrolu upečeného cesta špajlou, lebo mnohokrát zdanie klame :). Upečenú bábovku necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo potrieť rozpusteným maslom, ktoré zmiešame s rumom. Dobrú chuť!