Šťavnatá jablková bábovka

Autor receptu: tiziana

Obľubujeme bábovky a keďže máme teraz veľa jabĺk, tak som vyskúšala nový recept. Bábovka je veľmi chutná, šťavnatá, až taká mokrá a pripomína mi chuťou puding. Dokonca sa mi páči viac ako iné recepty na koláč so strúhanými jablkami, ktoré sa lejú na plech :) Však vyskúšajte aj vy varecháči, ak máte chuť...

20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu, kyslú smotanu, rozpustené maslo a mlieko. Nakoniec jemne vmiešame nastrúhané jablká a sušené hrozienka. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 stupňoch 50-60 minút. Je nutné robiť kontrolu upečeného cesta špajlou, lebo mnohokrát zdanie klame :). Upečenú bábovku necháme vychladnúť, môžeme posypať práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo potrieť rozpusteným maslom, ktoré zmiešame s rumom. Dobrú chuť!