Staročeský povidloň (fotorecept)
Autor receptu: mojack
... tvarohová plnka je jednoduchá a bez masla. U nás dostal 1+
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vodu, soľ a tuk necháme prejsť varom a za stáleho miešania prisypávame muku, až uvaríme hustú kašu.
Necháme trochu vychladiť a potom postupne zašľahávame vajíčka, nakoniec prášok do pečiva.
Cesto rozotrieme do tenkej vrstvy na 2 plechy vyložené pečiacím papierom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 -20 min bez otvárania, až má cesto ružovú farbu a naskočí ako venčeky.
Dáme vychladiť.
- Pripravíme si krém.
Tvarohy zmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a vanilkovým cukrom.
Vmiešame vyšľahanú šľahačku spolu so stužovačom.
- Jeden plát cesta potrieme povidlami s umom,
ďalej rozotrieme tvarohový krém
- a priložíme druhý plát cesta. Trochu pritlačíme a povrch posypeme práš. cukrom.
Necháme odležať do druhého dňa. Dobrú chuť.