Štangle (fotorecept)

Autor receptu: ropa

Obľúbené jedlo môjho syna je cesnaková polievka a štangle. Štangle robievame také obyčajné, kysnuté cesto ktoré vyformujeme a upečieme v trúbe (občas skúšame rôzne príchute). Tak ako každý druhý deň, keď mi syn odpovie na otázku, čo budeš papať? Odpovedal klasicky, cesnaková polievka a štangle, mi napadlo skúsiť štangle upiecť na oleji ako langoš...výsledok je nasledovný, úspech zaručený...

Postup

  1. Urobíme si kysnuté cesto, kto aké zvykne (Ja som použil: polohrubú múka, mlieko, kvasnice, cukor, soľ), môže byťnapr.aj cesto na langoše.
  2. Po vykysnutí vyvaľkáme a nakrájame na hrubšie pásiky.
  3. Upečieme z oboch strán v horúcom oleji alebo masti. Pozor, pečú sa rýchlo ako langoše. Potrieme cesnakovým olejom, alebo podávame ako langoše...