Stále mäkké medovníčky - bezlepkové

Autor receptu: ppokia

Blížia na vianočne sviatky a tak som sa rozhodla prispieť receptom pre bezlepkáčov. Receptík je pred rokom odskúšaný a skutočne ani po mesiaci nestvrdli. A takto pekne vyzerali a ešte lepšie chutili. Tak dúfam že budu chutiť aj vám.

2x 1/2 hod minút
príprava
8-10min minút
na 150°C °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si suroviny
  2. Zo všetkých surovín si vypracujeme jemné cesto. Maslo a Heru som vymiešala s cukrom , potom po jednom som pridávala vajíčka. Pridáme med .Ďalej pridáme škoricu a kakao a pernikové korenie. Nakoniec som šlahačom pridávala múku do ktorej som pridala sódu bikarbónu. Cesto bolo dosť lepkavé ale nepridávala som múku ale dala som ho do chladničky na 24 hod.
  3. na druhý deň som cesto na doske domiesila mukou podľa potreby aby sa dalo dobre sním pracovať.Nerobila som naraz z celým cestom vyšlo mi to tak na 4x. Vyvaľkála som cesto a povykrajovala rôzne tvary.
  4. Perníčky som poukladala na papier a dala piecť do predhriatej rúry 8-10 min. 150°C. Po upečení som ich ešte horúce potrela vajíčkom aby sa pekne leskli. A vychladnuté som zdobila no vlastne sme zdobili ja a môj syn . Poleva: 1-2 bielky , šlaháme nad parou na tuhy sneh a pridávame prášk. cukor. Na 1 bielok 3 lyžice cukru .Naplníme vrecko a zdobíme.