Srnčie ragú
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu,
šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené a na kocky nakrájané srnčie plece a orestujeme. Pridáme cesnak a paradajkový pretlak spolu
s tymianom. Zmes osolíme, zalejeme vodou a varíme domäkka.
- Fenikel obvaríme domäkka v osolenej
vode, po uvarení schladíme
v studenej vode.
- Červenú šošovicu
orestujeme na masle spolu so šalotkou, zalejeme
vodou a uvaríme na kašu.
Do šošovicovej kaše pridáme
fenikel a rozmixujeme na pyré. Zjemníme maslom.
- Zo zemiakov, z vajec,
polohrubej múky, zo soli
a z vody vypracujeme
cesto na knedličky. Lyžicami
vypracujeme
knedličky, ktoré
uvaríme v osolenej vode.
|