Srnčí chrbát

Autor receptu: orchidea

Dnes som sa rozhodla zverejniť môj najobľúbenejší a zároveň prvý recep s ktorým som začínala ako 16-ročná. Recept som dostala od mojej tety, ktorá tento, nazvem ho nepečený zákusok veľmi často robila hlavne kvôli mojim návštevám u nej. Je to veľmi jednuduchý recept a zvládne ho každý. Konečne po dlhom čase som tento recept znovu robila, a odfotila.

Postup

  1. Pripravíme si formu - vystelieme ju celú potravinovou fóliou alebo môžeme aj navlhčeným celofánovým papierom.
  2. Do misky dáme palmarín (je najvhodnejší z tukov na tento recept) a rozpúšťame ho nad parou (položiť misku na hrniec s vodou ktorú dáme variť). Keď sa tuk rozpustí, prisypeme BB puding (ten puding nevaríme ale ozaj len prisypeme prášok), práškový cukor, kakao, pridáme celé vajíčko a dobre zamiešame. Vytvorí sa nám hmota, ktorá bude vyzerať tak trochu ako zrazená. To napravíme pridaním malého množstva mlieka, prilievať len po troche a dobre miešať. Vtedy už misa nemusí byť nad parou. To mlieko ozaj opatrne len na vyhľadenie hmoty nie na zriedenie!
  3. Keď je hmota už pekná hladká, tak ju lyžicou dávame do pripravenej formy - jedna vrstva na spodok, poukladať piškóty (okrúhle alebo dlhé, to je jedno), znova vrstva pudingovej hmoty, piškóty.... pokračovať až kým všetko neminieme, vrchná vrstva musí byť pudingová hmota.
  4. Takto naplnenú formu vložíme do chladničky, najlepšie na pár hodín kým to neztuhne a potom už len vyklopiť, stiahnuť papier alebo fóliu a krájať. Piškóty vytvoria na reze pekné fliačky ako na chrbte srnky, možno aj preto tento rýchly koláčik dostal taký názov - Srnčí chrbát. alebo žeby to bolo kvôli tej forme v ktorej sa robí? Uvidíte sami ak vyskúšate. Nech sa vám podarí a dobrú chuť!