Srnčí chrbát

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale, potom zaúdime na dreve.
  2. Zmiešame hladkú múku, vajce, rum, soľ, droždie, šípkový džem, šípky, uvarené zemiaky, mlieko a maslo a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 45 minút a vytvoríme malé šišky. Necháme podkysnúť asi 20 minút a vyprážame v bravčovej masti.
  3. Očistený a umytý karfiol vložíme do hrnca a varíme v mlieku spolu s vanilkou. Uvaríme domäkka a rozmixujeme na hladké pyré. Ochutíme soľou.