Srdiečkový

Autor receptu: douglas

Slavili sme sviatok.

12
porcií
90 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené sezónne ovocie, v mojom recepte použité maliny, jahody zahradné a lesné, citrónová šťava a dužina a kiwi v miske zmiešame s medom. Väčšie kúsky roztlačíme vidličkou. Pridáme kukuričný škrob a škoricové korenie. Za občasného premiešania necháme v chlade cca 60 minút.
  2. Preosiatú múku spoločne s cukrom a štipkou soli premiešame. Kto má rád, môže pridať vanilkovú esenciu. Pridáme zmäkčené maslo a vyhnetieme do sypkej hmoty. Nakoniec pridáme studenú vodu a vyhnetieme do vláčneho cesta. Necháme odpočinúť minimálne 30 minút v chladničke. Na pomúčenej doske vyváľame 2/3 cesta na hrúbku cca 5mm a vložíme do okrúhlej formy na pečenie. Do takto pripravenej formy nalejeme ovocnú náplň. Z 1/3 cesta vyváľame plat, z ktorého vykrajujeme ♥-ové tvary. Tie súmerne, alebo podľa vlastnej fantázie kladieme na vrch ovocnej náplne a necháme upiecť pri 180°C cca 50-60minút.